Продукти, які краще не їсти на ніч



Дослідники і дієтологи підкреслюють, що вечеря повинна бути найлегшим прийомом їжі. Які ж продукти не варто їсти на ніч ми зараз подивимось.

Ковбасні вироби

Усілякі ковбаси, копченості та сосиски, відварне "нежирне м'ясо" - ні. Копчені вироби містять багато трансжирів і холестерину, які шкідливий для нашого організму. Сосиски і ковбаси шлунок вночі не переварить, їжа просто почне бродити.

Вранці ви отримаєте наслідки у вигляді набряків, печії, неприємного відчуття в шлунку і прибавки у вазі.

Фаст-фуд

Може й важко відмовитися від спокуси замовити піцу і з'їсти її в компанії друзів, але якщо Ви дорожите своїм здоров'ям, краще повечеряйте чим-небудь іншим. Піца, смажена картопля у фритюрі, жирне м'ясо - це сильний удар по нашій печінці. У фаст-фуді величезна кількість солі, цукру і жирів, від нього сильно страждає вся травна система, починаються проблеми зі шкірою, нетравлення шлунка - тому від його споживання краще відмовитися раз і назавжди.

Борошняні вироби

Всі борошняні вироби (особливо солодкі) містять величезну кількість цукру і борошна, які швидко піднімають рівень глюкози в крові (ми відчуваємо енергію, прилив сил), а потім з такою ж швидкістю його знижують, через що ми може відчувати ще більший голод. Випічка містить рафіновані продукти, які відкладаються на нашій талії і стегнах. Особливо небезпечні продукти, що містять дріжджі.

Шоколад

... І навіть чорний. Шоколад - це взагалі важкий продукт для перетравлення, і точно не варто перевантажувати їм ШКТ на ніч. У шматочку шоколаду міститься багато цукру, швидкі вуглеводи, кофеїн. Краще балувати себе солодощами тільки в першій половині дня, а в ідеалі - повністю виключити або замінити на більш корисні (кероб, сухофрукти, горіхи).

Фрукти

Вечеря такий час, що навіть низько калорійні фрукти краще залишити на сніданок. Всі фрукти мають безліччь корисних речовин, але при цьому містять багато цукру і швидких вуглеводів. З ними шлунку важко впоратися вночі.

Гострі спеції і маринади

Всі гострі соуси, спеції, консервації, маринади і соління - поганий варіант для вечері. Спеції можуть підбадьорити ваш організм, і ви довго не зможете заснути. Також вони дратують ШКТ, що викликає печію. У соліннях велика концентрація солі, цукру та оцту, які провокують тяжкість, подразнюють стінки шлунка і довго перетравлюються.

Горіхи і сухофрукти

Ці продукти ідеальні для живлення в ранок та днем ​​(у невеликих кількостях), але вечері вони не підійдуть в силу своєї високої калорійності. У жмені горіхів - 600 ккал. Якщо ви стежите за фігурою, їх краще не вживати багато. Також горіхи містять жири (хоч і корисні), які теж важкуваті для шлунка у вечірній час.

Отож, найкраща вечеря  - її відсутність. Будьте здорові.

Немає коментарів:

Дописати коментар